Zöldséges-húsos palacsinta
Hozzávalók:
• 1,5 felvagdalt, piros krumpli
• 3 gerezd nagy, megtisztított fokhagyma
• 2 csupor zsírtalanított tejföl
• 1/2 csupor reszelt sajt
• 1,4 kg teljesen zsírtalan darált marhahús
• 2 kanál liszt
• 4 csupor zöldségkeverék
• 3/4 csupor savanyított sovány marhahúslé
• 2 kanál ketchup
Elkészítési mód:
Tedd a krumplit és a fokhagymát egy nagy fazékba, és tedd oda főni. Főzd a krumplit 20 percig kis lángon, míg megpuhul, majd öntsd le róla a vizet.
Add hozzá a tejfölt, készíts pürét, végül keverd bele a reszelt sajtot is, míg összeáll.
Melegítsd a sütőt 190°-ra. Pirítsd meg egy kicsit a húst egy serpenyőben, adj hozzá lisztet, és főzd össze őket egy percig.
Add hozzá a zöldségeket, a marhahúslét, a ketchupot, és főzd össze őket 5 percig. Önts mindent egy tálcára, és takard be a krumplipürével.
Rakd a tálcát 20 percre a sütőbe, majd szórd a tetejére a megmaradt sajtot. Tartsd még 2 percig a sütőben, míg megolvad a sajt.
A tejföl helyett adhatsz hozzá tehéntúrót is, amit pépesítővel készítesz el, hogy egyenletes legyen.
Kevés kalóriát tartalmaz, A- és C-vitaminban gazdag, a sótartalma is alacsony. Nagyon egészséges a gyerekek és az egész család számára.
Készítsd el a zöldséges változatát bármelyik kedvenc receptednek, hogy plusz A-vitaminhoz juss.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!