Zöldcitromos-mézes gyümölcssaláta
Ez a színes gyümölcssaláta egy nagy adag gyümölcsből, zöldcitrom levéből és édes kalácskockákból áll.
Hozzávalók:
• édes kalácsdarabok
A gyümölcssalátához:
• egy narancs héja
• 1 csésze frissen facsart narancslé (kb. 3-4 narancsból)
• 2 kanál frissen facsart citromlé
• alma
• körte
• banán
• barack
• kopasz barack
• egy fél sárgadinnye
• ananászdarabok
• mag nélküli piros vagy fehér szőlő, félbe vágva
• eper megtisztítva és negyedbe vágva
• áfonya vagy mag nélküli cseresznye
A méz és zöldcitrom öntethez:
• 1/3 csésze méz
• 1/4 csésze zöldcitrom leve (egy citromból)
Elkészítési mód:
A gyümölcssaláta elkészítése:
A narancshéjat, a narancslevet és a citromlevet egy nagy tálba tesszük.
Vágjuk fel az almát, körtét, banánt, barackot, kopasz barackot, sárgadinnyét kis kockákra, amiket a tálba teszünk azonnal, ahogy felvágjuk, nehogy elszíneződjenek.
Adjuk hozzá a megmaradt gyümölcsöt is. Keverjük össze úgy, hogy a gyümölcslevek ellepjék a gyümölcsöket, utána takarjuk le a tálat egy fóliával és legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt jól össze kell keverni!
A méz és zöldcitrom öntet elkészítése:
Egy közepes tálban keverd össze a mézet a citrom levével, amíg sima lesz.
Az édes kalácskockák készítése:
Hevítsd a sütőt 350 fokra. Egy hosszú vékony késsel vágd fel a kalácsot kis kockákra.
Tedd egy sütőpapírra, és süsd 12 percig, közben forgasd meg kétszer, míg aranyszínű lesz.
Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, közepes tüzön. Adj hozzá egy kis mentát, ha szereted, majd add hozzá a megsült kalácskockákat is. Párold 1-2 percig, míg aranyszínű lesz!
Egy kanállal tegyél gyümölcssalátát a tálakba, öntözd meg a mézes zöldcitrom öntettel, majd tegyél rá édeskalács kockákat. 6 adag lesz belőle, az egész család számára.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!