Tizenkét hengeres autó
Hozzávalók:
? 500 g liszt
? 200 ml langyos víz
? 7 evőkanál olívaolaj
? 30 g friss élesztő
? 1 teáskanál só
? 1 csipetnyi cukor
? 1 tojássárgája
? 100 g sonka
? 100 g szalámi
? 250 g mozzarella
? 20 db bazsalikomlevél
? 8-10 fekete olajbogyó
? 5 db szárított paradicsom (olívaolajban)
? 400 ml paradicsomszósz
? 150 g friss gomba
? bazsalikomlevél a díszítéshez
|
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukort. Az élesztőt futtassuk fel langyos vízben, és öntsük az olajjal együtt a liszthez. Kézzel gyúrjuk sima tésztává. Ha a tészta lágy, adjunk hozzá lisztet. Takarjuk le, majd tegyük meleg helyre kb. 30 percre.
2. A sütőt melegítsük elő 225 C-ra. A töltelékhez a kolbászt, a sajtot, a paradicsomot, az olívát és a gombát vágjuk kockákra. A bazsalikomot tépjük csíkokra és keverjük össze 200 g paradicsomszósszal.
3. A tésztából vegyünk el 12 tojás méretű golyót. Egy belisztezett sodródeszkán nyújtsuk ki kerekre a tésztát és nyomjuk kivajazott muffin forma mélyedéseibe. A tölteléket osszuk el a lyukakba.
4. A tészta szélét kenjük be tojássárgával. A maradék tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretének megfelelő méretűre, majd helyezzük a muffinsütőre. Jól nyomjuk rá. Az alsó álláson süssük 25 percig.
5. Vegyük ki a pizzát a sütőből, hagyjuk kissé kihűlni, majd borítsuk ki egy tálcára. A csúcsokra tegyünk sűrű paradicsomszószt és díszítsük bazsalikomlevéllel.
Forrás: Wolfgang Ries: Játékos falatok gyerekzsúrra, Cser Kiadó |