Terhesség és gyomorérzékenység
Terhesség és gyomorérzékenység
”
Ha a következő tanácsokat figyelembe veszed, a terhesség alatt kevesebb problémával kell megküzdened és megelőzheted a gyomorérzékenység okozta kellemetlenségeket:
• Ha a tejet cukorral édesíted, akkor csökkented tápértékét és egy mérgező élelemmé alakítod, megváltoztatva összes tulajdonságát.
• A gyümölcsöket éhgyomorra ajánlott elfogyasztani, ezáltal a gyomorban található étel és az emesztőfolyadék kombinációja rothadásnak indul, és savvá lessz. Nem kell mást enni addig, amíg az emésztés nem fejeződik be, és ki nem ürül a gyomor. A gyümölcsöknek különböző emésztési idejük van, ezért ajánlatos egyféle gyümölcs fogyasztása egy étkezésnél. Az almák 20-30 percet időznek a gyomorban, a banán viszont már 60 percet.
• Az üres gyomorra elfogyasztott gyümölcsök segítenek a súlyvesztésre. Ha akartok a súlyotokból veszíteni, akkor ne egyetek túl sok datolyát, fügét, mazsolát, banánt. Bár sok jó tulajdonságuk van és nagy energiaforrást adnak, nagyon sok koncentrált cukrot tartalmaznak, mely megakadályozza a fogyást.
• A helyesen elfogyasztott gyümölcsök egy hihetetlen változást idéznek elő a testen, egyenesen fiatalító, élethosszabbító hatásuk van. A teljes egészség, jó energia, jó hangulat elérésében is szerepet játszik, és hat a pszichikai fölfrissülésben is.
• Ne keverd össze az albumint a proteinekkel, vagy egyes proteineket más származású proteinekkel, példaképpen a tojást a tejtermékekkel.
• A túrót ne keverd a kenyérrel.
• Semmiféleképpen nem jó, hogy este 20 óra után eszel.
• Ha megkívánod a bort, csak üres gyomorra idd, 30 perccel a reggeli előtt. Csak így használ a szervezetnek. Ha evés alatt iszol, akkor nehezíti az emésztést, a máj és a vesék tevékenységét, erjeszt, fúvódást okoz és akadályozza a tesben lévő mérgek eltávozását.
• Vizet inni evés közben, nagyon erősen rontja az emésztést, mert föloldja a gyomorban lévő emésztőfolyadékot.
• Helytelenül keverve az ételeket más beteségek alakulhatnak ki: gyomorbetegségek, a máj-, vese-, szívbetegségek, különböző rákfajták, valamint túlsúly. Példaképpen a hús és más proteinek megemésztődnek a savas folyadékokban, a burgonya, bab, borsó, rizs pedig megemésztődik az lúgos (alkáli) emésztőfolyadékban. A gyomornak nagyon nehéz őket egyszerre feldolgozni, ugyanis egy étkezésnél a keveredés gyomorfájást, gyomorégést, görcsöket okoz.
• A kalciumot emészti meg legjobban a szervezet: zöldlevelű növényekből, dióból, datolyából, fügéből, szilvából, kelkáposztából stb.
• A savalapú táplálkozás esetén a szervezetben lévő kalcium nagy része elvesztődik. Az alkohol megakadályozza a kalcium felszívódását, a máj képességeit befolyásolva, hogy működésbe hozza a D-vitamint, mely a legfontosabb a kalcium kivonására. A kávéban, kínai teában, csokoládéban vagy az üdítőitalokban található koffein felelős a kalcium dupla mennyiségének eltávolításáért a tesből.
• A paradicsom nagyon jól fogyasztható, de csak nyers állapotban, főzés által nagyon savassá válnak, így kedvezve a különböző betegségek megjelenéséhez.
• Az érett vagy pirított diók mérgezővé válnak.
“