Tepsiben sült burgonya házi készítésű túróval
Hozzávalók:
- 2 darab közepes méretű burgonya
- 500 ml tejhez szükséges tejpor
- 2 kanál natúr joghurt
- 1 kanál zsírszegény, híg tejföl
- egy kiskanál olívaolaj
- egy csipet só (ízlés szerint)
Elkészítési mód:
1. A babáknak való házi túró elkészítéséhez szükséged lesz 500 ml tápszerből készült tejre, amelyet a dobozon feltüntetett utasítás szerint készíts el.
2. A tejet tedd fel melegedni, majd mikor forróvá válik keverd hozzá a joghurtot és a tejfölt.
3. Miután felfőtt hagyd kihűlni, majd alaposan szűrd le. Így egy házi készítésű édes, túrós masszát kapsz.
4. A burgonyákat alaposan mosd meg, szárítsd meg, majd héjastól helyezd őket a sütőbe.
5. Egy villa segítségével ellenőrizd, hogy jól át van-e sülve. Ha könnyen bele tudod szúrni egészen a közepéig, azt jelenti hogy elkészült.
6. Miután kicsit kihűltek a burgonyák hámozd meg őket, majd törd össze vagy pürésítsd egy turmixgép segítségével.
7. Add hozzá a házi készítésű túrót és kavard tovább. Hogy simább, homogénebb masszát kapj, adj hozzá egy kis olívaolajat is.
8. A tálalás előtt ízlés szerint megszórhatod egy csipet sóval és egy kis apróra vágott petrezselyemmel.
Tippek:
- A sütőben készült burgonyának nagyobb a tápértéke és több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a főtt burgonya.