Tejszínhabos ribizlizselé
Egy ismert és könnyen elkészíthető desszert, amit a család és a vendégek örömmel fogadnak. Nem számít, milyen alkalomra – lehet az gyerekzsúr vagy felnőttek előkelő összejövetele.
Gyermeked segíthet az elkészítésében, annál jobban fogja élvezni a fagylalt ízét!
Hozzávalók:
• 6 darab tisztított és négybe vágott nagy eper
• piros gyümölcszselé
• 1 bögre tejszín
• habcsókok
• 1 bögre ribizli
Elkészítési mód:
Oszd el egyformán az epret a 4 pohárban. A csomagolópapír utasításai szerint készítsd el a zselét és öntsd az eperre. Hűtőben tárolod, amíg megkeményedik.
Verd tejszínhabbá a tejszínt. Törd össze kicsi darabokba a habcsók darabokat és keverd össze a tejszínhabbal. Amikor elkészült a zselé, oszd el egyformán a tejszínhabot a 4 pohárba.
Díszítésképp következik egy sor ribizli a tetejére. A gyerekeknek – és ismerjük el, a szülőknek is – érdekesebb a fagylalt kicsi díszítéssel.
Ne tálald nagyon hidegen a desszertet, hogy meg ne hűljön a gyermek!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!