Tejszínes-epres desszert
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
• 1/4 csésze tápióka granulátum
• 3 csésze zsírszegény tej vagy édesítetlen szójatej
• 1/2 csésze juharszirup
• 1 nagy felvert tojás
• 1 és 1/2 kiskanál vanília-kivonat
• 2 tálka szeletelt eper
• 1/2 csésze tejszín
• 6 mentaágacska díszítésnek.
Elkészítési mód:
A tápióka granulátumokat tedd egy turmixgépbe vagy egy kávédarálóba, és őröld finom porrá.
Egy edényben alaposan keverd össze a tejet vagy a szójatejet, a juharszirupot, a tojást és a tápióka port.
Közepes hőfokú lángon kavargasd, amíg a kompozíció forrni kezd. Vedd le az edényt a tűzről, és keverd hozzá a vanília-kivonatot, ezután pedig töltsd át egy közepes méretű edénybe.
Egy fóliával takard le, és tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár éjszakára is bennhagyhatod.
A megszilárdult kompozíciót egy mixerrel vagy egy habverővel addig kavard, amíg meglágyul. Öntsd hozzá a tejszínt.
Az eper 1/4 részét oszd szét hat 2 dl-es pohárba. Erre helyezd a krém 1/3-ad részét, majd ismét egy réteg epret, illetve egy réteg krémet.
A megmaradt gyümölcsökkel és a mentával díszítsd a poharakat.
A gyerekeknek a díszítési folyamat érdekesnek tűnhet, és valószínű, segíteni akarnak neked ebben.
Azonnal fogyasztható, vagy lefedve 2 órán át hűthető. Miután kivetted a hűtőből, hagyd állni pár percig szobahőmérsékleten, nehogy a gyermekednek megfájduljon a torka.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!