Sült harcsa brokkolival
Hozzávalók:
- 1 harcsa filé
- 1 fej brokkoli
- 1 sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 1 bögre víz
- pár levél petrezselyemzöld
- egy csipet só
Elkészítési mód:
1. A halat tisztítsd meg és mosd jól meg, majd helyezd egy konyhai törlőpapírra, amíg megszárad.
2. A brokkolit szedd darabokra és alaposan mosd meg.
3. A sárgarépát pucold le a hajától, mosd meg és vágd vékony szeletekre. A póréhagymát szintén mosd meg és szeleteld fel.
4. A brokkolit és a sárgarépát párold meg, amíg egy egy kicsit megpuhul.
5. Egy jénai tál közepébe helyezd a halat és tedd köré a zöldségeket.
6. A bögre vizet keverd össze az olívaolajjal, majd öntsd rá a halra és a zöldségekre.
7. Előmelegített sütőben 25-30 percig, megfelelő hőmérsékleten süsd meg.
8. Ízlés szerint szórd meg apróra vágott petrezseleyemmel.
Tippek:
- Ha a baba még nem barátkozott meg az ételek rágásával, a kész halat és zöldségeket törd apróra, azonban nem teljesen péppé, hogy a kicsi lassan szokja meg ezt a műveletet is.
- Mielőtt sütőbe helyezed a jénai tálat, szórd meg egy kis frissen vágott csomborral, hogy különleges ízt adj neki.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!