Saláta banánnal, erdei gyümölccsel és mogyoróvajjal
Hozzávalók:
A gyümölcssalátához:
• 2 közepes méretű banán
• 2 kanál citromlé
• 2 csésze fejes saláta, darabokra tépve
• 1 csésze eper vagy málna felszeletelve
• 1/4 csésze mogyoró összetörve
A mogyoróvajkrémhez:
• 2 kanál puha mogyoróvaj
• 1 kanál méz
• 1/2 csésze sovány vaníliajoghurt, vagy natúr joghurt
• 2 kanál narancslé
Elkészítési mód:
1. Tedd a krém összes hozzávalóját egy turmixgépbe, és turmixold össze, amíg habossá válik.
2. Egy kis üveg tálban rázd össze a banánszeleteket a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
3. Oszd el a salátaleveleket négy edénybe, amelyekben tálalni fogod, majd díszítsd ki a banánnal és az aprógyümölcsökkel. Csepegtess minden adagra vékonyan a mogyorókrémből, majd szórd meg az összetört mogyoróval.
A fenti mennyiségből négy adag készül.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!