Sajtból készült kis egérkék
Hozzávalók:
• ömlesztett vagy formálható sajt (pl. Cheddar típusú)
• szeletelt mandula
• mazsola
• póréhagyma szára vagy zöldhagyma
• ropogós keksz
Elkészítési mód:
Minden egérhez kaparj ki egy nagy kanál sajtot a gurigából vagy vegyél ki a Cheddar típusú sajtből, formázd egér alakúra (az egér háta kerekebb, az orránál kicsit hegyesebb).
Ha a sajt túlságosan megpuhul formázás közben, tedd be a mélyhűtőbe, ahol egy kicsit megdermed, aztán tovább formálhatod.
Az egér füleinek egy összenyomott mandulát tegyél, egyforma távolságra a fejétől számítva.
Aztán egy fogvájó segítségével tégy mazsolát oda, ahol a szemei és az orra lesz az egérnek.
A farkincáját tedd a zöldhagyma vagy a póréhagyma szárából.
Az egérkéket tedd a ropógós kekszre, és helyezz mellé még több ropogós kekszet. Kész is van, mindig jó mentőövnek, hogy egy tápláló finomságot készíts a gyerekek számára!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!