Rejtett zöldséges tészta
Ez egy nagyon jó mód arra, hogy rávedd gyermekeidet, hogy megegyék a zöldségeket. Ebben az ételben a szószba vannak keverve azért, hogy láthatatlanok legyenek – így amit nem látnak, nem is válogatnak ki.
Egy krémesebb változatért adhatsz hozzá egy kevés mascarponét (egy zsíros olasz sajt) is.
9-12 hónapos gyerekek részére ajánlott.
Elkészítési idő idő: 25 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
• 2 kanál extra szűz olívaolaj
• 1 kisebb felaprózott hagyma
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 kisebb répa megtisztítva és felaprózva
• 1 közepes cukkíni megtisztítva és felaprózva
• 3/4 csésze gomba megtisztítva és felaprózva
• 3 paradicsom meghámozva és felaprózva
• 1 kanál sózatlan vaj
• 1 csésze kockára vágott paradicsom
• 1/2 csésze zöldség
• 1/4 kanál barna cukor
• 1 kanál friss bazsalikom
• frissen őrölt fekete bors
• 600 g tészta.
Elkészítési mód:
Melegítsd fel az olajat egy fazékban, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket úgy 3 percig. Add hozzá a répát, és pirítsd még 4-5 percig.
Add hozzá a cukkínit és a gombát még 2 perc múlva, és pirítsd még 2 percig. Add hozzá a paradicsomot és a vajat, és hagyd pirulni 2 percig.
Öntsd rá a csésze paradicsomot és levének felét.
A végén add hozzá a zöldségeket, a cukrot és a bazsalikomot, és hintsd meg feketeborssal ízlés szerint.
Fedd be, és hagyd tíz percig közepes lángon, aztán keverd addig, amíg nem lesz püré állaga.
Eközben a csomagoláson található útmutatást követve főzd meg a tésztát, de ne sózd meg.
Keverd össze a tésztát a szósszal és a mascarpónéval (ha használsz).
Ez a recept nagyon egészséges gyermeked és családod számára.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!