Pulykamelles zöldségkrémleves
Hozzávalók:
- 1 burgonya
- 1 sárgarépa
- egy kis méretű tök vagy cukkini
- 1 pasztinák
- 1 kaliforniai pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 hagyma
- 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- egy fél zeller
- 250g pulykamell vagy csirkemell
- egy kiskanál olívaolaj
- petrezselyem
Elkészítési mód:
1. A pulykamellet alaposan mosd meg hideg vízben, tisztítsd meg a bőrétől, vágd apró darabokra és tedd oda főni egyhén sós vízben.
2. A zöldségeket pucold meg, jól mosd meg és vágd apróbb darabokra. Az összes zöldséget add hozzá a fővésben levő húshoz.
3. Miután megfőtt szűrd le, majd egy turmixgép segítségével addig keverd, amíg pépes állagúvá nem válik.
4. Keverés közben adagolj hozzá annyi levet, amennyivel eléred a kívánt állagot.
5. Tálaláskor adj hozzá egy kis olívaolajat és szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tippek:
- Ha hasonló zöldsékrémlevest készítünk 6 hónapos babának a húst és a zöldségeket külön kell megfőzni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!