Menta fagylalt
Napjainkban a fagylaltot minden szupermarket polcán meg lehet találni, ám a kereskedelemben kapható fagylalt tele van adalékanyagokkal. Épp ezért az otthon készített fagylalt egészségesebb, gyermeked pedig örülni fog, ha részt vehet a készítésében.
Hozzávalók:
• 3 csupor hideg tejszín
• 1 csupor hideg tej
• 1 csupor porcukor
• 1,1/2 kiskanál menta aroma
• 4-5 csepp zöld színű élelmiszerszínező
•- 1/2 csupor tört mentolos cukorka
Elkészítési mód:
Keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot, a mentaaromát, az élelmiszerszínezőt és az összetört cukorkákat egy nagy tálban, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ez egy könnyű mozdulat, úgyhogy megkérheted a kicsit, hogy segítsen neked.
A keveréket öntsd egy tálba, takard le fóliával és a mélyhűtőbe helyezve fagyaszd le, míg kemény nem lesz (kb. 2-3 óra). A fagyit hagyd néhány percig szobahőmérsékleten tálalás előtt, hogy a gyermek egészségének érdekében.
Hasonló módon vaníliafagylaltot is készíthetsz, ha kiahgyod a színezéket, a mentaaromát és a cukorkákat – vaníliaaromát és egy kevés hideg vaníliakrémet használva hozzá.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!