Málnás joghurtból és csokoládépehelyből készült “fagylalt”
Keverd össze a málnát a fagyasztott joghurttal. Mi az eredmény? Egy finom és egészséges "fagylalt" a gyerekek részére. Ez egy gyors és könnyű recept, de ha friss málnát használsz, több időt kell várni, mert a málna nehezen fagy meg.
Hozzávalók:
• 3 bögre friss vagy fagyasztott málna
• 2 bögre sovány joghurt
• 1/3 bögre cukor
• másfél kanál vanília aroma
• 1/2 bögre csokoládépehely
Elkészítési mód:
Keverd össze a mixerrel a málnát, a joghurtot, a cukrot és a vaníliát, amíg síma masszát nem kapsz.
Töltsd a keveréket egy fagylaltgépbe, fagyaszd a megfelelő időtartam szerint, vagy amíg a keverék eléri a szükséges állagot. A fagyasztási folyamat utolsó 5 percében add hozzá a csokoládépelyhet.
Nincs fagylaltgéped?
Töltsd a keveréket egy tálba és tedd a mélyhűtőbe. Keverd meg óránként, hogy egyenletesen fagyjon meg. A folyamat 2-6 órát tart (ha fagyasztott málnát használsz, akkor kevesebbet). Aztán tedd át az egészet egy konyhai robotgépbe, és hagyd, hogy zúzza finomra. Tedd át egy jól zárható edénybe, add hozzá a csokoládépelyhet, keverd jól össze, és takard le az edényt. Helyezd újra a mélyhűtőbe fagyásig.
A gyerekek számára tálalás előtt kis ideig hagyd szobahőmérsékleten, hogy ne legyen annyira hideg.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!