Krumplis-lazacos-brokkolis lepény
Hozzávalók:
• egy nagyobb darab bőr nélküli lazac
• reszelt citromhéj
• 250 ml tehéntej
• 2-3 héjazott, hasábokra vágott burgonya
• egy kiskanál vaj vagy margarin
• 15 g vaj
• 15 g liszt
• 2-3 nagyobb fej brokkoli.
Elkészítési mód:
Főzd a lazacot a tejjel és a citromhéjjal 10 percig, majd vedd ki a halat, aprózd fel és rakd tálcára.
Szűrd le a tejet. Keverj belőle az időközben megfőtt és összetört krumpliba, valamint adj hozzá egy kanál margarint is.
A 15 g vajat serpenyőben olvaszd fel, és a maradék tejből valamint lisztből készíts fehér szószt.
A brokkolit gőzön párold omlósra, vágd kisebb darabokra, és rakd rá a halra. Erre öntsd rá a szószt és a krumplit.
15-20 percig (30-40 percig, ha az egész család részére készíted) 190 C fokon süsd meg.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!