Krémes karfiolleves
“
Most bemutatom a finom krémes karfiolleves elkészítésének módját.
A levesek kitűnő előételek, mert tartalmuk könnyen emészthető. Ugyanakkor a levesek által a kisgyerekek könnyeben megtanulják a kanál használatát. Azok részére, akik türelmetlenek, csuporban is lehet tálalni a levest, így könyebben tudja meginni.
Hozzávalók:
• egy fej karfiol
• egy megtisztított, felvágott burgonya
• 4 csupor húslé vagy zöldségleves
• 1/2 kiskanál zöldfűszer (rozmaring, petrezselyemzöld, oregánó, borsikafű)
Elkészítési mód:
Egy magas fazékban, erős tűzön főzd meg a hozzávalókat. Ha a leves kezd forrni, vedd felére a lángot, fedd le a fazekat, és még 20 percig főzd tovább.
Amikor elkészült, egy botmixerrel egyenesen a fazékban pépesítsd össze.
Tálald melegen!
Az így keletkezett leves tápláló úgy felnőttek, mint gyerekek részére.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
”