Karamellás pattogatott kukorica
Hozzávalók:
• egy nagy tál pattogatott kukorica
• 1 csomag karamell
• 1 fél csomag vaj
• 1 csipetnyi só
• másfél csésze kókuszreszelék
• 1 csomag félédes csokireszelék
Elkészítési mód:
A csokireszeléket egy üvegtálba helyezzük, majd 1 percre a mikróhullamsütőbe tesszük. Megkavarjuk. További 30 másodpercig melegítjük, még a csoki teljesen elolvad, majd finomra elkavarjuk.
A pattogatott kukoricát egy nagy tálba helyezzük. A karamellt és a vajat lassú tüzön addig melegítjük, még elolvad, majd jól összekavarjuk. Hozzáadjuk a sót és a kókuszdióreszeléket. Levesszük a karamellt a tűzről és a pattogatott kukoricára öntjük.
Egy fakanállal addig kavarjuk, még az egész jó karamelles lesz. Hagyjuk kihűlni.
Extra tipp: Ha kihűlt, megkenjük kezeinket vajjal. A karamelles kukoricából – még mielőtt megköt – kis labdákat formázunk. Minden labdát olvasztott csokiba, majd színes, apró cukorkákból, darált dióból vagy más díszítésre alkalmas édességekből készült keverékbe mártunk.