Húsleves grízgaluskával
Hozzávalók:
- 300g hús
- 200g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
- 2 tojás
- 5 evőkanál búzadara
- só
- petrezselyemlevél
Elkészítési mód:
1. A húst alaposan mosd meg, majd tedd oda főni.
2. Amikor a hús már félig megfőtt, add hozzá az előzőleg megtisztított és apróra vágott zöldségeket. Amikor elkészült a leves szűrd le.
3. A galuska elkészítéséhez a tojás sárgáját keverd össze a búzadarával, majd óvatosan adagold hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
4. Egy kanál segítségével szaggasd bele a galuskákat forrásban levő, enyhén sós vízbe. Miután megfőtt szűrd alaposan le.
5. Tálaláskor helyezd a galuskákat a meleg húslevesbe.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!