Harc a rák ellen egy tányér étellel
Étkezéskor mérj ki legalább kétharmad rész növényi alapanyagú ételt, és legfeljebb egyharmad állati eredetű fehérjét. Ez az “Új amerikai tál“. Az Amerikai Rákkutató Intézet szerint, a rák elleni harc egyik fontos eszköze, hogy több növényi eredetű ételt fogyasszunk!
Színekkel a rák elleni harcban
A gyümölcsök és zöldségek tápanyagokban gazdagok – és minél színesebbek annál több tápanyagot tartalmaznak. Ezek az ételek segíthetnek csökkenteni a rák kockázatát amellett, hogy még az ideális testsúlyt is elérhetjük a rendszeres fogyasztásukkal. A súlyfelesleg többszörösen megnöveli a vastagbél,-nyelőcső,- és veserák kockázatát. Törekedjarra, hogy legalább napi ötször egészségesen elkészített ételeket fogyassz!
A rák elleni ebéd
A B9-vitamint, vagy más néven a folsavat a bélflóra is képes előállítani, a sejtek érésében van nagy szerepe. Amennyiben nem jut megfelelő mennyiségű folsavhoz szervezetünk, vészes vérszegénység alakulhat ki. Mindenképpen szükség van rá a B12-vitamin és a vas felszívódásához, mely nélkül ez nem lehetséges. Gyomor és bélrendszeri panaszok, szájnyálkahártya berepedezése. Együnk ebédre spenótot, valamilyen finom szójás ételt, vagy zöld salátát.
További néhány B-vitaminban gazdag étel
B-vitaminban gazdag étel a spárga és a tojás is, ezenkívül megtalálható a csirkemájban, babfélékben,napraforgómagban és a leveles, zöld színű zöldségekben,mint a spenót vagy a fejes saláta. A vitaminbevitel legideálisabb módja nem tabletták formájában történik, hanem elegendő gyümölcs, zöldség és rostban gazdag termékek fogyasztása által.
Teával a rák ellen
A zöld tea polifenolokat tartalmaz, aminek a növények köszönhetik antioxidáns hatásukat. Azzal is növelhetjük szervezetünk rák elleni védekezőképességét, ha naponta legalább három csésze zöld teát elfogyasztunk. A szívbetegségek megelőzésében is hatékonynak bizonyult a zöld tea főzete.
Ha rendszeresen odafigyelünk a kalória bevitelre és az egészséges ételeket és italokat fogyasztunk, nem kell rettegnünk a ráktól, azonban ez még nem mentesít a szűrővizsgálatok alól! Aszervezeted csak folyamatos felügyelettel tartható karban. Egy olyan teljes testes korai diagnosztikával, mint például a PET-CT vizsgálat, időben felismerhető a legtöbb szervi elváltozás.
A kutatások eredményei szerint a zöld ételek fogyasztásával a mellrák kockázata 25%-kal csökkenhet, a nőknél pedig ez a leggyakoribb daganatos megbetegedés. Ne hagyatkozz az utólagos kezelésekre, inkább étkezési szokásaidon változtass, és megúszhatod a kellemetlen következményeket.