Görög antipasto (előétel)
Hozzávalók:
• 1 kg citromlével, oregánóval és fokhagymával jól összekevert túró
• 1/2 bögre apróra vágott olívabogyó
• 1/2bögre apróra vágott hagyma
• 1/2 bögre piros sült paprika
• 2 kanál citromlé
• 1 hosszú vekni
• 2 kanál apróra vágott zöld petrezselyemlevél
Elkészítési mód:
Összekeverjük egy tálban az olívabogyót, a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a citromlevet és jól összekeverjük a masszát. Hidegre tesszük a tálat egy órára.
Előre bemelegítjük a sütőt. A veknit 48 szeletre vágjuk, és elrendezzük egy sorban a tepsibe. 1-11/2 percre betesszük a sütőbe és megpirítjuk mind a két oldalát.
A petrezselyemzöldet hozzáadjuk a masszához, és jól elkeverjük. Tálalás előtt minden pirítós vekniszeletre egy-egy kanál túrós masszát helyezünk. Ezt a műveletet akár családi foglalkozássá is változtathatod, gyermeked is szívesen besegít majd.
Használat előtt a masszát 24 órára a hűtőben kell tartani.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!