Fűszeres ételek a terhesség alatt és a szoptatás időszakában

 In Táplálkozás és diéta

fokhagyma

Fűszeres ételek a terhesség alatt és a szoptatás időszakában

Még akkor is, ha az ételnek, amit megeszünk egy része felszívódik az anyatejbe, nem mondhatjuk azt, hogy a fűszeres ételek károsak volnának a baba egészségére.

A fokhagyma jótékony hatása

A fokhagyma fogyasztása például ajánlott a szoptatás alatti időszakban.

Két tanulmány is kimutatta, hogy azok az anyák, akik foghagymát fogyasztanak, hosszabb ideig szoptatnak, és úgy tűnik, hogy a csecsemők iskedvelik a változatos aromájú anyatejet.

Fő a változatosság!

Ha egy fűszeres ételek után gyomorégéseid vannak, vagy ha a baba nyugtalannak, ingerültnek tűnik a szoptatás után, válassz egy lazább diétát, amíg a gyermek kicsit nagyobb nem lesz.

A fűszeres ételkultúrával rendelkező országokban élő anyukák általában nem sokat változtatnak étrendjükön terhesség alatt vagy a szoptatás idészakában, gyermekeik mégis egészségesek.

A lényeg az, hogy egészségesen és változatosan táplálkozz és kerüld az olyan ételeket, amelyektől nem érzed jól magunkat. Ha változatosan étkezel babád is sokféle ízt tapasztalhat meg a anyatejen keresztül.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search