Földimogyorós-diós grillázs
Habár a legtöbb ember készen vásárolja meg ezeket az édességeket, sokkal izgalmasabb, ha házilag készítjük el őket. Így bevonhatjuk férjünket, feleségünket és a gyerekeket is e szórakoztató tevékenységbe.
A földimogyorós-diós grillázs egy ízletes, egyszerre édes és sós ropogós finomság.
Hozzávalók:
• 25 deka sózott földimogyoró
• 25 deka dióbél
• 15-20 deka cukor
• 1 evőkanálnyi vaj
Elkészítési mód:
Kivajazunk egy tepsit vagy bevizezünk egy deszkát, majd félre tesszük. A diót és a mogyorót darabokra törjük, egy külön tepsibe öntjük, majd a forró sütőben kicsit megpirítjuk. Közben egy lábasban elkavarjuk a cukrot a vajjal és lassú tüzön addig kavargatjuk még a cukor elolvad és karamellizálódik. Fokozatosan hozzáadjuk a meleg mogyorót, diót és jól összekeverjük. Azonnal leveszzük a tűzről, majd forró állapotban a kivajazott tepsibe vagy a bevizezett deszkára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána közepes nagyságú darabokra törjük.
Tipp: a téli hangulat fokozásához adj hozzá egy kis apróra vágott, cukrozott narancshéjat is!