Fokhagymában pácolt csirke

 In Receptek gyerekeknek

csirkemellA fokhagymában pácolt csirke receptje egyszerű, ugyanakkor tápláló és egészséges is.

A csirkehús tartalmazza azokat a fehérjéket, amelyekre a fejlődésben lévő gyerekek számára, vagy egy állapotos nő kiegyensúlyozott terhességéhez szükséges, a fokhagyma pedig gyógyhatásáról és akár gyógyító hatásáról is ismert.

Mi tartja távolabb a családtól a megfázást, mint a fokhagyma?

Lássuk, hogyan vonhatod össze e két élelmiszert úgy, hogy az egész család kedvére legyen.

Hozzávalók:

• 1,5 kg nagy újburgonya, félbevágva
• 2 kanál olívaolaj
• 6 gerezd zúzott fokhagyma
• 30 g borecet
• 3 kanál friss, apróra vágott kakukkfű
• só és bors
• 6 db csirkemell
• 1 kanál vaj
• 300 g spárga

Elkészítési mód:

Melegítsd elő a sütőrostélyt. Helyezd el a burgonyákat alufóliából készített tasakokba. Zárd le jól a tasak mindegyik végét, helyezd rá a sütőrostélyra, és kb. 25 percig hagyd őket sülni.

Miután elkészültek, hagyd őket a lezárt tasakokban, így a burgonya melegen marad.

Ideje elkészítened a pácot. Keverd össze egy fazékban az olajat, a fokhagymát, borecetet, kakukkfüvet egy kiskanál sóval és félkanál borssal.

Keverd össze jól, add hozzá a csirkemellet, és gondoskodj róla, hogy a pác teljesen befedje a húst. Hagyd pácolódni szobahőmérsékleten, 10-30 percig.

Vedd ki a csirkét a pácléből és tedd fel sülni a spárga mellé. Eközben vedd ki a burgonyákat a tasakokból és keverd össze egy tálban vajjal, sóval és borssal.

Helyezz el egy nagy tányéron egy adag rostélyon sült pácolt csirkét, egy adag burgonyát és spárgát. Díszítsd egy kevés kakukkfűvel és szolgáld fel. A gyerekek imádni fogják a pácolt csirkemellet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search