Farsangi finomságok: karamelles alma
Hozzávalók:
? 4 nagy piros alma
? 16 hosszú pálcika
? 200 g cukor
? 100 g vaj
? 1,5 dl tejszín
? 2 bögre aprított dió vagy mogyoró
? 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve
Elkészítés:
1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára.
2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni.
3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni.
4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten.