Erdei gyümölcsös zselé
Nagyon könnyű egyedül elkészíteni egy zselét, és a csomagban kaphatókkal szemben sokkal egészségesebb is, mivel friss gyümölcsből készül. Gyermeked egyszerűen imádni fogja ezeket az édes finomságokat.
Elkészítési idő: 15 perc és néhány óra a hűtéshez
Mennyiség: 6-8 adag
Hozzávalók:
A zselé elkészítéséhez:
• 6 tasak zselatin
• 600 ml vörös áfonya- vagy málnalé
• 60 g porcukor
• 350 g erdei gyümölcs, lehetőleg eper, málna, áfonya és szeder
A málnaszószhoz:
• 200 g málna
• 2 kanál porcukor.
Elkészítési mód:
Tedd a zselatint egy mélyebb tálba, és öntsd rá a vörös áfonya- és málnalevet úgy, hogy éppen befedje. Hagyd olvadni 5 percre.
Melegítsd fel egy fazékban a maradék vörös áfonya- és málnalevet, valamint a porcukrot, amíg forrni kezd.
Add hozzá a zselatint és a gyümölcslevet, és addig keverd, amíg teljesen fel nem olvad. Aztán vedd le a fazekat a tűzről, és tedd félre hűlni.
Vágd félbe az epret, keverd össze a málnával, áfonyával és szederrel.
Öblíts ki egy zseléformát, de ne szárítsd meg, mert egy nedves formából könnyebben ki lehet venni a zselét.
Szórd szét a gyümölcsöt a formában. Önts rá 300 ml zselés levet és tedd be a hűtőbe egy órára. Amikor kicsit megfagyott, öntsd rá a maradék levet és tedd vissza a hűtőbe.
Az öntethez egy keverőgép segítségével keverd össze a málnát a porcukorral. Passzírozd át a pürét egy rostán, hogy egy homogén öntetet kapj. Ízlés szerint adj még hozzá porcukrot. Ne adj hozzá túl sok cukrot, mert nem egészséges a gyermek számára.
A zselé kiszedéséhez helyezd a formát egy meleg vízzel teli tálba és szúrj egy kést a forma szélébe. Borítsd egy nagy tányérra, rázd meg gyorsan, és a zselé ki kell csusszanjon.
Tálald a zselét egy kevés málnaszósszal és vanília fagylalttal!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!