Erdei gyümölcs szeszély

 In Családi receptek

erdei gyümölcsök gyerekeknek
Hozzávalók:

• egy csomag (90-12 gramm) vanília pudingpor
• 4 csésze friss erdei gyümölcs (eper, áfonya, málna, szeder), megmosva, a száraiktól megtisztítva + néhány szem a díszítéshez
• 1/4 csésze + 2 evőkanál cukor
• 2 evőkanál friss citromlé
• 1 csésze tejszín
• 1 evőkanál vanília aroma
• darab 24-36 babapiskóta

Ha nincs ilyen formájú magas poharad, egy üvegtálka ugyanazt a célt fogja szolgálni.


Elkészítési mód:

1. A töltelékhez a csomagon lévő használati utasítás szerint kezd el készíteni a vanília pudingot és utána hagyd kihűlni.

2. Ha epret használsz, vágd szeletekre, utána kavard össze az összes többi erdei gyümölccsel, a citromlével és a 1/4 csésze cukorral. Tedd félre 30 percig, hogy a gyümölcs levet engedjen.

3. Robotgéppel mixeld össze a tejfs, a vanília kivonatot, és a megmaradt 2 evőkanál cukrot, amíg habos nem lesz és megnő a térfogata. Tedd ezt is félte.

4. A rétegeket a következő képpen készítsd el: helyezz el egy sor (7-8 kb.) piskótát a pohár vagy a tálka aljára, majd díszítsd gyümölcsökkel és helyezd rá a puding felét.

5. Adj hozzá egy másik réteg piskótát, egy harmad rész gyümölcsöt a levével, valamint a megmaradt pudingot. Utolsó rétegként, ismét helyezz rá egy sor piskótát és gyümölcsöt. Díszítsd tejszínhabbal valamint erdei gyümölcsökkel.

6. Csak felszolgálás előtt vedd ki a hűtőszekrényből. A fenti mennyiségekből, 8-10 adag készül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search