Csokoládéfagylalt keksszel
Az ízletes házi csokifagyi graham-keksz kíséretében felszolgálva csodálatos desszert gyerekek számára. Készítsd el megfelelő időben gyereked születésnapi bulijára.
Hozzávalók:
• 1 csupor apróra vágott földimogyoró
• 1 csupor reszelt graham keksz
• 1/3 olvasztott vaj
• 1/2 csupor cukor
• 1/2 csupor víz
• 1 csupor csokidarabka
• 2 nagy tojás
• 2 csupor tejszín
Elkészítési mód:
Egy 1/2 csupor mogyorót, a reszelt kekszet és az olvasztott vajat keverd jól össze, és öntsd egyenletesen egy tortaformába. Tedd félre.
Egy tálba keverd össze a vizet a cukorral, tedd oda főni, és folyamatosan kavargasd, míg a cukor el nem olvad. Főzd három percig, majd vedd le a gáztűzhelyről.
A csokidarabokat tedd bele a cukros vízbe, és keverd addig, míg a csoki el nem olvad, majd keverd simára.
Verd fel a tojásokat, majd adj hozzá 1/4 csupor forró csokis keveréket. Keverd össze gyorsan, mielőtt a tojás összecsomósodik, és öntsd hozzá a megmaradt szószhoz.
Jól el kell keverni. Erre a gyereket is megkérheted. Örülni fog, hogy segíthet neked, és közben még nyalakodhat is belőle.
Keverd össze a tejszínt a csokoládéval, és a felét öntsd bele a tortaformába. A tetejére szórd rá a másik 1/2 csupor mogyorót.
A megmaradt csokikrémet kend a tetejére és díszítsd ki a megmaradt mogyoróval.
Fagyaszd a tortát 5 órán át, míg vágható lesz.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!