Csirkés-zöldséges nyársak
Hozzávalók:
? 500 g csirkemell
? 2 zöldpaprika
? 2 piros kaliforniai paprika
? 1 sárgarépa
? 1 kis cukkini vagy tök
? pár darabka karfiol
? pár darabka borokkoli
? 2 fej hagyma
? pár szem cserenyeparadicsom
? pálcikák/nyársak
Elkészítési mód:
1. A csirkemellet tisztítsd meg a bőrétől és csontozd ki. Mosd meg alaposan hideg vízben, majd szárítsd meg.
2. Miután megszáradt, vágd fel 2 cm széles darabokra.
3. A zöldségeket is alaposan mosd meg, majd hámozd meg őket (vagy távolítsd el a magházat). Vágd hasonló méretű darabokra, mint a csirkemellet. A cseresznyeparadicsomot hagyhatod egészben is.
4. A pálcikákra felváltva húzd rá a husikat és a zöldség darabkákat.
5. Helyezd a pálcikákat forró grillsütőre és forgatás mellett süsd aranyszínűre.
Tippek:
? A kis nyársakra felválva helyezd a húsdarabokat és a zöldségeket, hogy minél színesebb legyen a végeredmény. Az ételek látványa nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a baba jóízűen fogyassza el azokat.
? Ha kisebb gyereknek szertenéd ezt az ételt kínálni, akkor a darabkákat húzd le a nyársról és vágd fel apróra.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!