Csirkehús fehér mártással és rizzsel
Hozzávalók:
- 400 g csirkehús (csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb)
- 1/2 kis fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 3 evőkanál vaj (vagy margarin)
- 1 kanál liszt
- 100 g rizs
- 1 kanál citromlé
- 1 tojás sárgája
- egy-két csipet só
Elkészítési javaslat:
A megmosott húsdarabokat tedd oda főni körülbelül 2 liter enyhén sós vízben, majd add hozzá az apró darabokra vágott zöldségeket is. Amikor már felforrt fedd le, és így főzd tovább.
Miután megfőtt, szűrd alaposan le, majd tedd félre a húst és a zöldségeket egy lefedett edényben. A vajból, lisztből és a főtt hús levéből készíts vékonyabb fehér mártást, amit legalább 25 percig főzz. Keverj hozzá egy tojás sárgáját, egy kevés sót, majd a citromlé segítségével savanyítsd meg kicsit, ízlés szerint. A kész mártást öntsd a húsdarabokra.
A rizst alaposan mosd meg, majd a megmaradt vajon egy picit párold meg. Öntsd fel 2 csészével a főtt hús levéből és tegyél bele egy csipet sót. Kis lángon főzd puhára. Miután megfőtt szűrd le, és tedd kistányérra a csirkehús mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!