Almás “pizza”
Kevesen vannak azok, akiknek idejük és hajlamuk van, hogy igazán finom almás ételeket készítsenek. Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető pizzaváltozat, amivel az egész család számára örömet szerehetsz.
A tésztája egy nagy darab kerek kenyérlap a pékségből, amit kivájunk, hogy helyet csináljunk az almás-krémsajt tölteléknek.
Hozzávalók:
A pizzalaphoz:
• 1 kerek, nem felszeletelt, kb. 9 cm átmérőjű fehérkenyér
• 3 kanál vaj
• 1 kanál cukor
A töltelékhez:
• 1/3 csésze cukor
• 8 cikk krémsajt
• 1 egész tojás és 1 tojás sárgája
• 2 kanál tejföl
• 1/2 kiskanál vaníliabél
• 1/2 kiskanál finomra reszelt citromhéj
•1 nagy alma megpucolva, közepét kivágva, vékonyan felszeletelve
• 1/4 kiskanál fahéj
Elkészítési mód:
Egy nagy recés késsel vágd le a kenyér felső részét, az alsó részén kb. 2 cm vastag korongot hagyva. Erre a részére van szükséged. Vágd ki a korong belsejét cikk-cakkban, és szedd ki a bele nagy részét! Hevítsd a sütőt 350 fokra!
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel a vajat! Tedd a kerek kenyérlapot egy sütőpapírra, és egy ecsettel kend meg a belsejét az olvasztott vajjal, de kb. 1 kanál vajat hagyj meg az almaszeletek párolásához.
A lapra rászórunk 1 kanál cukrot és 12 percre a sütőbe tesszük.
Míg a lap melegszik, készítsd el a tölteléket! Egy közepes tálba keverd össze az 1/3 csésze cukrot és a krémsajtot egy mixerrel.
Keverd bele a tojást, a tojássárgáját, tejfölt, a vaníliakivonatot és a citromhéjat, s kavard, míg sima lesz! Ezt tedd félre!
Melegítsd újra a vajat a serpenyőben! Add hozzá az almaszeleteket, és dinszteld kb. 3 percig, míg megpuhul. Add hozzá a fahéjat! Vedd ki a lapot a sütőből 12 perc múlva és helyezd bele az almaszeleteket!
Öntsd az almaszeletekre a tölteléket, simítsd egyenletesre! Süsd 20-25 percig, míg a töltelék készen lesz és már nem folyik. Tedd át a pizzát egy rácsra, és hagyd legalább 20 percet hűlni, mielőtt felszeleteled és tálalod. 6 adag lesz belőle.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!