Áfonyakrém gyerekeknek
Hozzávalók:
• 500 ml (2 csésze) friss áfonya
• 2 kanál víz
• 1/2 csésze cukor
• 500 ml tejszín
• 1/2 kanál vanília eszenc
Elkészítési mód:
1. Mosd meg az áfonyát és válogasd ki belőle a túl érett vagy még éretlen szemeket (jó elfoglaltság gyerekeknek).
2. Tedd egy közepes nagyságú edénybe az áfonyát a cukorral és a vízzel együtt. Forrósítsd fel a keveréket közepes hőmérsékletűre, néha kavarj bele. Körülbelül 10 percet kell főzni, addig amíg az áfonyaszemek megpuhulnak és levet engednek. Vedd le az edényt a tűzről és hagyd kihűlni. Hogy gyorsabban hűljön le, töltsd a keveréket egy kis tálba.
3. Közben tedd a tejszínt egy közepes méretű tálba és verd fel robotgéppel a gyors fokozaton, amíg krémes lesz és összeáll, körülbelül 1-2 percig. Keverj a tejszínbe vanília eszencet is.
4. A kihűlt áfonyát töltsd rá a tejszínre és óvatosan keverd össze, amíg jól elvegyül az áfonya a tejszínnel. Tartsd a hűtőben két órát, majd kanalanként adagold azokba az edényekbe, amelyekben tálalni fogod. A fenti mennyiségekből 6-8 adagot lehet elkészíteni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!