Fűszeres ételek a terhesség alatt és a szoptatás időszakában
Fűszeres ételek a terhesség alatt és a szoptatás időszakában
Még akkor is, ha az ételnek, amit megeszünk egy része felszívódik az anyatejbe, nem mondhatjuk azt, hogy a fűszeres ételek károsak volnának a baba egészségére.
A fokhagyma jótékony hatása
A fokhagyma fogyasztása például ajánlott a szoptatás alatti időszakban.
Két tanulmány is kimutatta, hogy azok az anyák, akik foghagymát fogyasztanak, hosszabb ideig szoptatnak, és úgy tűnik, hogy a csecsemők iskedvelik a változatos aromájú anyatejet.
Fő a változatosság!
Ha egy fűszeres ételek után gyomorégéseid vannak, vagy ha a baba nyugtalannak, ingerültnek tűnik a szoptatás után, válassz egy lazább diétát, amíg a gyermek kicsit nagyobb nem lesz.
A fűszeres ételkultúrával rendelkező országokban élő anyukák általában nem sokat változtatnak étrendjükön terhesség alatt vagy a szoptatás idészakában, gyermekeik mégis egészségesek.
A lényeg az, hogy egészségesen és változatosan táplálkozz és kerüld az olyan ételeket, amelyektől nem érzed jól magunkat. Ha változatosan étkezel babád is sokféle ízt tapasztalhat meg a anyatejen keresztül.