Málna és barack fagylalt gyermekeknek
Hozzávalók:
? 400 gramm őszibarack / nektarin
? 200 gramm málna
? 500 gramm natúr joghurt
? egy kiskanál méz
Az őszibarack-málna fagylalt elkészítése:
1. A hozzávalókat alaposan mosd meg, az őszibarackot hámozd meg.
2. A málnaszemeket egy szitán keresztül törd át, a barackot pedig vágd apró darabokra.
3. A gyümölcsöket tedd turmixgépbe és magas fordulatszámnál zúzd péppé.
4. A joghurtot és a mézet keverd hozzá, majd addig folytasd a turmixolást, amíg sűrű és homogén krémet nem kapsz.
5. 3-4 órára helyezd mélyhűtőbe a keveréket, és várd meg, amíg teljesen megdermed.
Tálalás előtt tartsd egy kis ideig szobahőmérsékleten, hogy megelőzd a torokfájást!
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!