Töklámpás falatok halloween-partira
Halloween alkalmára készíthetünk rendhagyó menüt, amit aztán tálalhatunk vidám és játékos formában – a gyerekek imádni fogják!
Hozzávalók (kb. 40 pálcához):
- 300 g kemény sajt
- 200 g pulykamell filé
- 100 g tortellini
- 50 g szalámiszelet
- 50 g füstölt sonka
- 1 kisebb tök (vehetünk sárgadinnyét is, így az alap is fogyasztható)
- 100 g szőlő
- 1 üveg vegyes gyümölcs
- 1 üveg uborka
- 1 üveg töltött olívabogyó
- bors, só, olaj
- 40 fogvájó
Megjegyzés: Az alapanyagokat természtesen ízlésünk szerint válogassuk össze, de minél többféle, annál izgalmasabb!
Elkészítés:
1. A tök arcát vágjuk ki késsel a kép alapján.
2. A pulykamellet mossuk meg hideg vízben, majd töröljükszárazra papírtörlővel. Az inakat távolítsuk el. A húst vágjuk 2 × 2 cm-es kockákra, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és süssük meg a húskockákat. Egy papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
3. A tortellinit az útmutató alapján főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Öntsünk rá kevés olajat, és keverjük össze.
4. A szőlőt mossuk meg. A sajtot vágjuk kb. 2 × 2 cm-es kockákra. Az uborkát és a gyümölcsöket csepegtessük le, majd karikázzuk vagy vágjuk apró darabokra. A szalámit és a sonkát tekerjük fel.
5. A fogvájóra szúrjunk fe legy kolbászt vagy húskockákat, illetve tortellinit, majd tetszés szerint szúrjunk fel még gyümölcsöt vagy uborkát, és a végére egy sajtkocka vagy olívabogyó kerüljön. A megrakott fogvájót szúrjuk a tökbe.
Vincze Eszter