Patrik, a vidám csillag
Hozzávalók:
? 300 g mélyhűtütt málna
? 200 g habtejszín
? 75 g cukor
? 3 tojássárgája
? 5 evőkanál citromlé
? 1 vaníliarúd
? 2 csomag gumicukorka
? csillag formájú homokozóforma
Elkészítés:
1. A málnát olvasszuk ki, és botmixerrel pépesítsük.
2. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és kaparjuk ki a lágy belsejét, tegyük hozzá a tojássárgáját és a cukrot, majd egy forró vízfürdőbe állított fémtálban keverjük össze az anyagot botmixerrel. Ezután a tálat tegyük jeges vízbe, és keverjük, amíg kihűl.
3. Verjük fel keményre a habtejszínt. Óvatosan keverjük a tejszínhabhoz a málnát, majd a citromlevet és a lehűlt krémet. Töltsük a keveréket a csillagformába, majd tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe.
4. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a mélyhűtőből. Borítsuk ki a formából, majd tejszínhabból és cukorkából készítsük el a kép alapján a szemeket és a szájat. Végül gumicukorkával tálaljuk.
Forrás: Wolfgang Ries: Játékos falatok gyerekzsúrra, Cser Kiadó |