Banános palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához:
? 125 g liszt
? 50 g cukor
? 1 csipet só
? 2 tojás
? 100 ml tej
? 100 ml víz
? 2 kanál olaj
? 2 kanál vaj a sütéshez
A töltelékhez:
? 3 banán
? egy citrom leve
? 1 tasak vaníliás cukor
? 20 g vaj
Elkészítési mód:
A palacsinta:
1. Keverd össze a lisztet a cukorral és a sóval. A két tojást törd fel, majd a sárgáját és a fehérjét jól keverd el egymással, majd add hozzá a szárazanyagokhoz. Lépésenként keverd hozzá a tejet, a vizet és az olajat is. A keveréknek simának kell lennie. A palacsintatésztát kb. 1 óráig hagyd állni.
2. Egy 20 cm átmérőjű serpenyőben olvassz fel egy kis vajat. Amikor eléri a sütési hőmérsékletet, tegyél 2-3 kanálnyi palacsintatésztát bele, emeld le a tűzről, majd óvatosan oszlasd el egyenletesen és vékony rétegben a serpenyő alján. Miután visszatetted a tűzre kb. 2 percig süsd, majd fordítsd meg, és várd meg, amíg a másik oldala is aranysárgává válik. Készíts 8-10 darabot.
A töltelék:
3. A banán héját vedd le. Vágd ketté hosszában, majd az így kapott darabokat szintén kettőbe. Locsold meg őket a citrom levével, majd egy kis tányéron forgasd bele a vaníliás cukorba.
4. A serpenyőben olvaszd fel a darabka vajat, majd fedő alatt 2 percig süsd a banánokat. Arra ügyelj, hogy a mindegyik oldaluk egyenletesen átsüljön. Az így elkészült sült-banánokat egyenként csavard palacsintákba.
Tippek:
? Tálaláskor díszítsd a palacsintákat tejszínhabbal, csokoládé- vagy gyümölcsöntettel.