Csirkemell ropogós bundában
Hozzávalók:
? egy nagy méretű, kicsontozott csirkemell
? 1 tojás fehérje
? olaj a sütéshez
? dukkah fűszerkeverék (ezt te magad is elkészítheted darált mogyoró, szezámmag, darált pisztácia, köménymag, só és bors keverékéből)
Elkészítési mód:
1. A csirkemellet vágd vékonyabb, ujjnyi csíkokra. A tojásfehérjéhez adj hozzá egy kanál vizet és verd habbá.
2. A panírhoz (amennyiben te magad készíted) a hozzávalókat egy kis tálban keverd össze. A csirkemell csíkokat először a tojásfehérjébe, majd a különleges keverékbe egyenként forgasd bele.
3. A csirkemell csíkokat egy serpenyőben süsd aranybarnára és ropogósra (kb. 2 percig)
4. Sütés után helyezd őket papírszalvétára, hogy a felesleges olajat majába szívhassa, majd meleg tálald fel. Burgonyapürével és káposztasalátával finom ebéd gyermeked számára.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!