Gyümölcsös nyári puding
Hozzávalók:
• 225 g finomítatlan cukor
• 1 vaníliarúd
• 100 ml vörös bor
• 1 tálacska szeder
• 1 tálacska ribizli
• 1 tálacska eper
• 1 tálacska málna
• egy maréknyi magtalanított és félbevágott meggy
• 1 barack darabokra vágva
• egy csomag babapiskóta
• tejszín.
Elkészítés:
Melegítsd fel a cukrot egy edényben, amíg karamellizálódni kezd. A vaníliarúdból vedd ki a magokat, majd tedd a rudat is a palacsintasütőbe, add hozzá a bort, és hagyd kicsi főni.
Ennyi alkohol semmilyen veszélyt nem jelent a gyerekek számára, de ha akarod, akkor kevesebb bort tegyél.
A gyümölcsöt is tedd a palacsintasütőbe, és hagyd lassú tűzön főni körülbelül 6 percig, egészen addig, amíg a gyümölcsök kezdenek megpuhulni, de ne hagyd, hogy szétfőjön. Vedd le a palacsintasütőt a tűzről.
"Tapétázz ki" egy kerek tálat a babapiskótákkal. Vigyázz, ne hagyj üres részeket, majd egy kanállal tedd bele a gyümölcskeveréket, majd végül öntsd rá a szószt.
A tetejére szintén babapiskótákat tegyél, fedd le az egészet egy fóliával, tégy rá valami súlyt, például egy palacsintasütőt, hogy jól összepréselje. Tedd a hűtőbe legalább 4 órán keresztül.
Tálaláskor borítsd ki egy tálcára, és öntsd rá a végére félretett szószt.
Szeletelve és tejszínhabbal tálaljuk. Hagyjuk néhány percig szobahőmérsékleten, miután kivettük a hűtőből, a gyermeked egészsége miatt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!