Egzotikus desszert: mangó és licsi sörbet
Íme, egy finomság, amiről a tenger és a vakáció jut eszedbe.
Elkészítési idő: 25 perc plusz a hűtés
Sütési idő: 55 perc
Mennyiség: 4 személy
Hozzávalók:
• 2 nagy mangó
• 12 pucolatlan licsi
• mentalevél
• citromos sörbet a tálaláshoz.
A mangó és licsi sziruphoz:
• 500 ml víz
• 500 ml fehér rum
• 560 g porcukor
• 3-4 szelet gyömbér.
Elkészítési mód:
A sziruphoz szükséges hozzávalókat helyezd egy edénybe és tedd oda főni közepes tűzre.
Hagyd, hogy felfőjön. Add hozzá a mangót, és fedd le sütőpapírral. Főzd kicsi lángon 40 percig, néha megkavargatva.
Majd add hozzá a licsit, és hagyd még 10 percig főni.
Vedd le az edényt a tűzről, és hagyd a gyümölcsöt a szirupban lehűlni. Miután levetted az edényt a tűzről, megkérheted gyermekedet, hogy segítsen neked. Nem is hinnéd, de a gyerekeknek valóságos szórakozás, ha segíthetnek neked a konyhában.
Vedd ki a gyümölcsöt a szirupból. Hámozd meg őket, szeleteld fel és tálald citromos sörbettel és mentalevéllel.
Biztos meglepetést fogsz okozni vendégeidnek, mindegy, hogy azok a szüleid vagy egy gyerekbuli résztvevői.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!