Vitaminrudacskák gyerekeknek
Hozzávalók:
• 1/3 csupor dió
• 1/3 csupor datolya
• 1/3 csupor szárított alma
• pár csepp méz
• fahéj
Elkészítési mód:
A rudak készítésére daráld le egy robotgéppel a diót és tedd külön egy tálba, aztán aprítsd fel a szárított almát és a datolyát. Ezekhez add hozzá a félretett aprított diót, majd pár csepp mézet. A keletkezett pépet ízesítsd fahéjjal.
Oszd el a pépet 6 egyenlő részre, és alakíts 6 rudacskát belőle, amelyeket fóliába csomagolhatsz. A jó dolog az, hogy a gyerekek is segíthetnek. A rudacskák zárt, légtelen dobozban, hűtőben elállnak egy hétig.
Más csodálatos aromák:
A fent leírt módszerrel apríts össze 1/3 csupor almát, 1/3 csupor diót és 1/3 csupor szárított gyümölcsöt, majd alakíts rudacskákat az így keletkezett pépből.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!