Csokoládés és sárgabarackos kalácskák

 In Családi receptek

Hozzávalók:

A tésztához:
• 120 g vaj
• 4 csésze önállóan emelkedő liszt (ha ilyen nem áll rendelkezésedre, adagolhatsz 1/2 kiskanál szódabikarbónát + 1/2 kiskanál sütőport a normal liszthez)
• 250 ml csésze liszt – 145 grammnak felel meg
• 4 kanál cukor (lehet kicsivel többet is tenni, én édesen szeretem a tésztát és 4 kanál kevésnek tűnik)
• 2 tojás
• 125 ml tej
A tészta megkenéséhez használj puha vagy olvasztott vajat.

A töltelékhez:

• 150 g aszalt sárgabarack
• 100 g csokoládé zseton
• olvasztott csokoládé glazúrnak

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit össze kell állítani, melyet téglalap formában kell kinyújtani (szélessége körülbelül 35 cm), be kell kenni vajjal, erre pedig apróra vágott aszalt sárgabarackot és csokoládédarabokat helyezni.

Fel kell tekerni és 12 szeletet vágni, mely vajjal megkent, kerek formát vesz fel, 180C fokon kell sütni, megközelítőleg 30 percig vagy ameddig megsül. Amikor kezd megbarnulni, kend be felvert tojássárgájával vagy fehérjével, vagy izlés szerint más mázzal (édesített tej stb.).

Miután megsült, csokoládéglazúrral díszítsd!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search