Karamellizált almácskák
“
Hozzávalók :
• fagylaltos pálcikák
• dinnyevájó kés
• alma (kb. 8 db kicsi alma)
• karamellizált cukor vagy mogyoróvaj
• őrölt dióbél, apró gömbölyű vagy hosszúkás cukorka, kókuszreszelék
• papírkosárkák
Elkészítési mód:
1. A pálcikákat félbevágjuk úgy, hogy egyik fele legyen hegyes, így jobban beleszúrhatjuk az almába. A dinnyevágó késsel golyókat vágunk ki az almából, olyan módon, hogy mindeniken legyen héj is. A héjba kell a pálcikát beleszúrni. Az almácskák legyenek szárazak.
2. A cukrot karamellizáld vagy olvasztod meg a mogyoróvajat. Ebbe beleforgatod az almagolyókat, azután a reszelt dióba, cukorkába, vagy a kókuszreszelékbe, ízlés szerint.
3. Végül helyezd őket papírkosárkákba.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
”