Spenótos pizza
“
A pizza felszolgálható melegen, illetve szobahőmérsékleten is.
Hozzávalók:
• 1 puha félkész pizzalap
• 2 csomag (280 g) friss spenót
• só
• 2 evőkanál olívaolaj
• 350 g bőr nélküli olasz sertésvirsli
• 2 közepes megtisztított hagyma
• bors
• 1 csomag (420 g) ricotta sajt
• 1/2 csésze megreszelt parmezán sajt
Elkészítési mód:
1. Mosd meg a spenótot, és távolítsd el a szárait. Egy lefedett nagy edényben ¼ csésze vízzel, kis sóval kb. 5 percig főzd a spenótot, amíg a levelei megpuhulnak. Szűrd le, és hagyd kihűlni. Helyezd majd rá egy tiszta konyharuhára (vagy egy vékony átlátszó anyagra, amelyen átszűröd a túrót), és csepegtesd le az összes lehetséges levétől. Vágd össze fakéssel a spenótot.
2. Egy közepes lábasban, közepes lángon melegítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, és kevergesd össze, amíg a hagyma megpuhul, és a virslik átsültek (kb. 10 perc).
3. Tedd át a hagymát és a virslit egy nagyobb tálba. Keverd a spenótba a ricotta és a parmezán sajtot. Sózd és borsozd meg ízlésed szerint.
4. A félkész pizzalapot helyezd rá óvatosan egy olajjal kikent tepsire pizzaformára és helyezd át a feltétet.
5. Addig süsd a pizzát, míg barnás és ropogós nem lesz. Hagyd kihűlni kb. 15 percig, aztán vágd fel háromszög alakú formákra.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!”