Citrom-kehely
Hozzávalók:
• 2 kanál reszelt citromhéj
• 4 -5 citrom
• 3/4 csésze friss citromlé (4-5 citrom levéből)
• 3 és 1/2 csésze víz.
• 1 és 1/4 csésze cukor
• mentalevél és reszelt citromhéj a díszítéshez
Elkészítési mód:
1. Reszelj 2 kanál citromhéjat az egyik citromról, majd vágd a citromokat kettőbe és csavard ki a levüket. Mérj ki egy csészényit, és a többit tedd félre.
2. Használj egy sárgadinnye vájót, hogy a citromból a gyümölcshúst jól ki tudd takarítani. Kissé nyomd meg a citrom alját, hogy álljon egyenesen, majd född be és tedd a hűtőbe.
3. Egy közepes méretű edényben keverd össze a cukrot és a vizet, melegítsd fel jól, kavargatva, amíg a cukor felolvad. Akkor tedd a tűzre a vizet és főzd két percig a citromlével és a citromhéjjal együtt.
4. Tedd a folyadékot egy tálba, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Tedd be a fagyasztóba a tálat, néhány órára vagy egy éjszakára, amíg a keverék megfagy. Használj egy villát, amivel széttöröd, amíg az egész massza puhább lesz.
5. Tegyél 1/2 csészényit a keverékből, kanállal adagolva, minden citrom-kehelybe, majd född le és tálalásig fagyaszd le. Díszítsd mentalevéllel és citromhéjjal, mielőtt tálalnád.
A fenti mennyiségekből 8-10 adagot készíthetsz.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!